Spring naar content
eten
Home » Blogs » 10 beste vegan restaurants in Rotterdam

10 beste vegan restaurants in Rotterdam

Vegan eten wordt een steeds grotere trend. Voor de echte veganisten hebben wij een lijstje gemaakt met onze top 10 beste vegan spots in Rotterdam. Natuurlijk ook leuk voor degene die niet veganistisch eten om het eens uit te proberen!

Vegan Pizza Bar

In 2020 begon Vegan Pizza Bar met een missie: om de beste vegan pizza ter wereld te maken! En wat zijn de pizza’s hier verrukkelijk, dit mede door de heerlijke huisgemaakte veganistische kaas! Naast pizza’s zijn er ook andere gerechten en snacks op het menu te vinden, uiteraard allemaal vegan.

Geopend van dinsdag t/m zondag 17.00-21.00 (21.30 vrijdag en zaterdag)

Vegan Pizza Bar | Goudsesingel 73

Heavenly Cupcakes

Bij Heavenly Cupcakes kun je niet alleen terecht voor 100% plantaardig gebak, zoals taarten, koekjes en andere gebakjes. Ook verkopen ze (vegan) kaas, salami, carpaccio, non-foodartikelen voor thuis. De non-foodartikelen zijn bamboe wattenstaafjes, herbruikbare wattenschijfjes en bamboe tandenborstels.

Geopend van woensdag t/m zaterdag 10.00-17.00

Heavenly Cupcakes | Vlietlaan 42

Vegan Junkfood Bar

Ben je fan van de snackbar, maar eet je geen vlees? Dan is de Vegan Junkfood Bar Rotterdam zeker wat voor jou! Het heeft alles wat je in snackbar zoekt en dit allemaal plantaardig. Je kunt hier terecht voor de lekkerste vegan kapsalons, bitterballen en burgers. Zelfs vleeseters missen het vlees niet, dus een echte aanrader!

Geopend op maandag/dinsdag 17.00-22.00, woensdag/donderdag/zondag 13.00-22.00, zaterdag/vrijdag 13.00-00.00

Vegan Junkfood Bar | Schiedamse Vest 144

Backyard

Bij Backyard kun je perfect eten als je vegan bent, maar ook met een non-vegan kan je hier terecht. Ze hebben er namelijk voor gekozen om 80% van de kaart vegan te houden en 20% non vegan. Dus mocht je een eitje of een plakje bacon bij je gerecht willen kan je hier om vragen!

Geopend van maandag t/m zondag 09.00-21.00 (behalve maand en dinsdag tot 18.00)

Backyard | Korte Hoogstraat 14

Spirit

Restaurant Spirit is een 100% vegetarisch en 100%natuurlijk buffetrestaurant voor ontbijt, lunch en diner. Ze hebben veel vegan opties, huisgemaakte smoothies en zelfs vegan wijnen! (Heerlijk!) Je schept al je favoriete eten op een bord en reken je per 100 gram af. Spirit staat erom bekend dat ze lekker en goed eten serveren, zij voegen ook geen suikers toe aan hun eten, een vegan hotspot in Rotterdam.

Geopend van maandag t/m zondag 08.00 – 23.00

Spirit | Mariniersweg 9

SUE

Bij SUE kun je terecht voor een vegan, suikervrij, lactosevrij en glutenvrij ontbijt, lunch en high tea. SUE vindt het belangrijk dat je kan genieten van hun lekkere taartjes zonder dat het ongezond is. Naast de gewone kaart kun terecht voor noten en kokosproducten, ook verkopen ze non-food zoals servies. We raden het zeker aan om eens langs SUE te gaan!

Geopend van maandag t/m zondag 09.00 – 17.00

SUE | Karel Doormanstraat 372

Rozey

Bij Rozey kan je eten voor een vaste prijs en heb je keuze uit 55 verschillende gerechtjes. Per persoon kan je twee gerechtjes per ronde kiezen. Alle drankjes zijn inbegrepen behalve de likeuren en speciaal bieren, daar wordt een kleine prijs voor gevraagd. Rozey is een favoriet van ons, een top plek in Rotterdam waar je veel gerechtjes kan proeven voor een vaste prijs.

Geopend van maandag t/m zondag 17.00-22.00 (vrijdag t/m zondag ook van 12.00-16.00)

Rozey | Wijnhaven 85

De Kade

De Kade is een Surinaams en Chinees restaurant waar je naast vleesgerechten, ook heel veel vegetarische en veganistische gerechten kunt eten. Er zijn twee verschillende kaarten voor vleeseters en de niet-vleeseters. Je zult zien dat ze van veel gerechten met vlees of vis vegetarisch of veganistisch hebben gemaakt. Hierdoor kan iedereen van lekker eten genieten en verschillende smaken proeven. Wat ook fijn is is dat alle vegetarische en veganistische gerechten in aparte pannen worden bereid.

Geopend van maandag t/m zaterdag 11.45-22.00 en zondag van 12.45-22.00

De Kade | West-Kruiskade 17b

Restaurant Rotonde

Restaurant Rotonde is een vooruitstrevend restaurant waar de gerechten worden bereidt met lokale producten. Hier worden de ingrediënten in hun waarde gelaten en zo puur mogelijk bereidt dit allemaal op houtvuur! Een echte aanrader.

Geopend van dinsdag t/m zaterdag 17.00-laat (vrijdag en zaterdag 16.00-laat)

Restaurant Rotonde | Goudsesingel 69

Garde du Nord

Gare du Nord is een restaurant in een (stilstaande) treincoupé waar je kunt dineren. Een heel tof idee. Het eten is gezond, plantaardig en duurzaam gekweekt. Een echte ervaring en ook nog eens superlekker!

Geopend van woensdag/donderdag 18.00-22.30 en vrijdag/zaterdag 17.30-23.00 

Gare du Nord | Anthoniestraat 2

Ben je geen veganist? Kijk dan bij onze andere posts over restaurants in Rotterdam!

Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

By our local

Shannon

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken