Spring naar content
drinken
Home » Blogs » De gezelligste terrassen in Rotterdam

De gezelligste terrassen in Rotterdam

Rotterdam is dé stad om gezellig een drankje te doen. We hebben genoeg plekken voor een biertje, cocktail of lekkere lunch. Hieronder vind je een overzicht van onze favorieten terrassen verdeelt over het centrum.

Café Van Zanten

Als je over de Meent loopt, kan je Van Zanten niet mislopen. Het is echt een begrip en het terras van Rotterdam. Een van de gezelligste bruine cafés met een enorm terras, midden in de stad. De ideale plek om mensen te kijken en te genieten van de drukte in de stad. Naast goede biertjes hebben ze ook een heerlijke lunchkaart.

Meent 44

Leukste Terrassen Rotterdan

Croos

In het groene Nieuw-Crooswijk vind je het geweldige Croos. De perfecte plek om te lunchen op het terras. Ze hebben er broodjes en de beste koffie. Na je lunch kan je nog een huisgemaakte taart bestellen, een echte aanrader! In het weekend kan je er ook terecht voor een gezellige borrel. Je kan reserveren of even langs lopen en kijken of er een plekje is.

Exercitiestraat 2b

NRC

De Witte de Withstraat is de bekende uitgaansstraat in Rotterdam. In deze straat vol gezellige terrassen is onze favoriet Nieuw Rotterdams Café. Deze oude redactie van de NRC nu omgetoverd tot een restaurant en terras in Rotterdam. Hier kan je ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Vooral de pokébowls zijn erg lekker! De meeste borrelhapjes zijn vega, superlekker en voor de vegetariërs erg fijn. De burgers op de kaart zijn bijzonder en hebben een extra twist zoals brie en groene asperges op de burger. Naast het lekkere eten hebben ze bieren van de tap, cocktails en goede wijnen. Genoeg keus voor iedereen!

Witte de Withstraat 63

Prachtig

Prachtig is een bijzonder terras aan de Maas. In de zon heb je hier mooi uitzicht op de Erasmusbrug, Willemsbrug en Kop Van Zuid. Van heerlijke gin tot wijn met lekkere borrelhapjes. Naast een borrel, schenken ze hier ook lekkere koffie met gebak van Koekela. Prachtig is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 23.30 uur.

Willemsplein 77

Fenix Foodfactory

De Fenix Foodfactory is van Rotterdamse ondernemers die van goed gemaakt, lekker eten houden en daar hun eigen draai aan geven. Hier kan je proeven, winkelen en leren hoe producten worden gemaakt. Het is een toffe plek en je hebt buiten een groot terras waar je alles van binnen kan proeven. Geniet in de zon van een lekker broodje van Jordy’s Bakery of een lekker wijntje van Blije Wijnen.

Nico Koomanskade

Leukste Terrassen Rotterdam

Biergarten

Achter het Schieblock in de buurt van Rotterdam Centraal vind je Biergarten. Een groot terras in Rotterdam met eromheen verschillende uitgaansplekken, zoals Annabel en Poing Arcade. Perfect om een drankje te doen voor het uitgaan of juist om een drankje te doen, maar het niet te laat willen maken. De naam zegt het al een beetje, maar Biergarten is helemaal in de openlucht en er zijn meerdere bars waar je een drankje kan halen. Er zijn genoeg plekken om te zitten of staan. Naast biertjes, hebben ze ook heerlijke burgers.

Schievest 18

Dudok

Iedereen kent Dudok van de heerlijke appeltaart en de locatie op de Meent. Sinds 2018 is er in Rotterdam een tweede vestiging bijgekomen. Dudok In Het Park is gevestigd in een rijksmonument. Je zit in een park, maar tegelijk aan de rand van de stad met uitzicht op de Euromast. Je kan in de zon genieten van de belegde broodjes, salades en natuurlijk de taarten.

Baden Powelllaan 12

Door het coronavirus is het bij de meeste terrassen de bedoeling dat je reserveert, zodat zij zich aan de maatregelen kunnen houden en jij geen plekje misloopt. Neem per terras even een kijkje op hun website, daar vind je alle maatregelen. Naast het reserveren is het de bedoeling dat je 1,5 meter afstand houdt en natuurlijk bij klachten thuisblijft!

Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

 

By our local

Sophia

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €32.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer info
€27.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €10 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken