Spring naar content
activiteiten
Home » Blogs » De leukste gezinsuitjes in Rotterdam

De leukste gezinsuitjes in Rotterdam

Binnenkort met het gezin een dag, weekend of langer in Rotterdam? Superleuk! Rotterdam is een geweldige stad, met een dierentuin, musea voor jong en oud, prachtige bezienswaardigheden, watertaxi’s en meer. Er zijn genoeg uitjes te bedenken voor jou en je gezin in Rotterdam. Wij hebben de leukste op een rij gezet!

Plaswijckpark

Plaswijckpark is een groot recreatiepark in Rotterdam en daarmee al één van de leukere gezinsuitjes. Het park is verdeeld in drie delen. De Speelwijck staat vol geweldige speeltuinen voor wat jongere kinderen en oudere kinderen. Naast de speeltuinen vind je er ook waterfietsen, een rondvaartboot en een theater. Het tweede deel is de Dierenwijck, hier vind je neusberen, uilen, apen en nog veel meer dieren. Hier kan je ook even wat drinken op het Boerenplein. De Wandelwijck is het laatste deel van het park. Je kan hier tot rust komen. Vooral voor de ouders erg fijn, je kan hier picknicken en in het Rosarium zijn 40 verschillende rozen te vinden. Het is een perfect uitje voor het gezin of om opa en oma mee naar toe te nemen.

Plaswijckpark | Ringdijk 20

Diergaarde Blijdorp

Een van de oudste dierentuinen van Nederland is Diergaarde Blijdorp. Het park is verdeeld in verschillende continenten en een flink deel is overdekt. Ook fijn als het wat minder weer is! Je kan wandelen over de zeebodem van het Oceanium of in de ijsgrot een kijkje nemen bij de ijsberen. Je vindt er ook grote leeuwen en zeldzame giraffen. Voor de kleintjes zijn er verhogingen, zodat zij ook de dieren goed kunnen bekijken. Naast de indrukwekkende dieren, vind je in het park ook 21 rijksmonumenten. Die geven een stukje geschiedenis van Rotterdam weer.


📸 Tino van den Berg

Diergaarde Blijdorp | Blijdorplaan 8

Highlight Fietstour

Om Rotterdam goed te ontdekken, kan je met ons mee op de Rotterdam fietstour: de Highlights. Ook wanneer je Rotterdam al erg goed kent hebben wij een mooie tour samengesteld: Rotterdam West Discovery Fietstour! Onze tours zijn voor jong en oud, voor iedereen tof om te doen en hoe leuk is het om met een gemixte groep op pad te gaan? Dit is misschien wel het gezinsuitje van Rotterdam!

Tijdens onze Highlight Fietstour komen we langs bijzondere bezienswaardigheden in Rotterdam: denk aan de Kubuswoningen, het Witte Huis en de Erasmusbrug, maar ook veel minder bekende hotspots. De tour duurt ongeveer tweeëneenhalf uur en stoppen we bij elke highlight, zodat jij de beste foto’s kan schieten en de gids er alles over kan vertellen! We hebben ook kinderfietsjes en -stoeltjes zodat zelfs de allerkleinsten mee kunnen op tour!

seeRotterdam | Baan 175

Fietstour Highlight

Miniworld

Miniworld is een groot overdekt miniatuurmuseum vlakbij Rotterdam Centraal. Het is een leuk museum voor jong en oud. Je vindt hier echte Nederlandse polderlandschappen en de stad Rotterdam staat centraal bij Miniworld. Enkele tijd geleden is Groot-Brittannië afgemaakt, dit is een echte toevoeging aan het museum. De gebouwen zijn herkenbaar en overal schijnen lichten en hoor je geluid. Tijdens je verblijf wordt het even nacht en kan je alles bewonderen in het donker. Door de hele ruimte loopt een spoor, waar prachtige treinen overheen rijden.

Miniworld | Weena 745

Speeldernis

Met het prachtige weer is het leuk om met het gezin naar de Speeldernis te gaan. Je leert hier van alles over de natuur, terwijl je buiten speelt. Wandelen door de natuur, spelen in het water en zoeken naar dieren. Er zijn verschillende activiteiten te doen zoals, vlotten bouwen, met blokjes in water bouwen en aardappels poffen. Ouders kunnen ondertussen op een bankje zitten en genieten van het de natuur.

Speeldernis | Roel Langerakweg 25B

Heb je nog wat vragen over Rotterdam? Neem onze FAQ-pagina door, daar staat alles wat je moet weten voor jouw gezinsuitje in Rotterdam.

Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken