Spring naar content
drinken
Home » Blogs » De leukste terrassen in Rotterdam

De leukste terrassen in Rotterdam

Rotterdam is dé stad om gezellig een drankje te doen en om heerlijk te eten. We hebben genoeg plekken voor een koud glas bier, cocktail of lekkere lunch. Hieronder vind je een overzicht van een paar van onze favorieten terrassen verdeelt over het centrum Rotterdam.

Café Van Zanten

Als je over de Meent loopt, kan je Van Zanten niet missen. Het is echt een begrip en het terras van Rotterdam. Één van de gezelligste bruine cafés met een enorm terras, midden in de stad. De ideale plek om mensen te kijken en te genieten van de drukte in de stad. Naast goede biertjes hebben ze ook een heerlijke lunchkaart.

Café Van Zanten | Meent 44

Leukste Terrassen Rotterdan

Hopper Coffee Centrum

In het centrum vlakbij onze kantoor en startlocatie van de tours vind je het geweldige Hopper Coffee. De perfecte plek om een bakkie pleur te scoren en of te lunchen op het terras in de zon! Ze staan bekend om hun heerlijke koffie uit eigen branderij en zelfgebakken (zuurdesem) brood uit de oven, vers en heerlijk! Nog zin in wat zoets? Ook dat wordt gemaakt in de bakkerij van Hopper, voor elk wat wils!

Hopper Coffee Centrum | Schiedamse Vest 146

Nieuw Rotterdams Café – NRC

De Witte de Withstraat is de bekende uitgaansstraat in Rotterdam. In deze straat vol gezellige terrassen is onze favoriet Nieuw Rotterdams Café te vinden. Deze oude redactie van de NRC is omgetoverd tot een restaurant met een fijn terras in Rotterdam. Hier eet je burgers, vegan, small bites, sushi, verschillende proefplanken, diners of goede salades.  Naast het lekkere eten hebben ze bieren van de tap, cocktails en goede wijnen. Genoeg keus voor iedereen! Dit metropol café transformeert in de weekenden van restaurant in een club. Eerst even eten en dan dansen!

Nieuw Rotterdams Café | Witte de Withstraat 63

Prachtig

Prachtig is een bijzonder mooi terras aan de Maas. In de zon heb je hier fantastisch uitzicht op de Erasmusbrug, Willemsbrug en Kop Van Zuid. Van heerlijke gin tot wijn met lekkere borrelhapjes. Naast een borrel, schenken ze hier ook lekkere koffie met gebak van Koekela. Prachtig is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 23.30 uur.

Prachtig | Willemsplein 77

Fenix Food Factory

De Fenix Food Factory is een mix van 7 verschillende Rotterdamse smaakmakkers. Ieder met hun eigen kracht, smaak en specialiteiten. Hier kan je proeven, winkelen van versmarkt en bottle shop, en leren hoe producten worden gemaakt. Het is een creatieve en toffe plek waar je ook heerlijk buiten op het grote terras kunt zitten! Vanaf het terras heb je fantastisch uitzicht op de Kop van Zuid, de Rijnhaven en de Nieuwe Maas. Geniet in de zon van een lekker broodje van Jordy’s Bakery of een lekker wijntje van Blije Wijnen.

Fenix Food Factory | Nico Koomanskade 1025

Leukste Terrassen Rotterdam

Biergarten

Achter het Schieblock in de buurt van Rotterdam Centraal vind je Biergarten. Een groot terras in Rotterdam met eromheen verschillende uitgaansplekken, zoals Annabel en Poing Arcade. Perfect om een drankje te doen voor het uitgaan of juist om een drankje te doen, maar het niet te laat willen maken. De naam zegt het al een beetje, Biergarten is in de openlucht en er zijn meerdere bars waar je een drankje kan halen. Er zijn genoeg plekken om te zitten of staan. Naast biertjes, hebben ze ook heerlijke burgers.

Biergarten | Schiestraat 18

Dudok

Iedereen kent Dudok van de heerlijke appeltaart en is de eerste locatie in Rotterdam gevestigd aan de Meent. Maar sinds 2018 is er in Rotterdam een tweede vestiging bijgekomen: Dudok In Het Park en is deze vestiging gevestigd in een rijksmonument. Je zit in een park, omringd met prachtig groen maar tegelijkertijd aan de rand van de stad met uitzicht op de Euromast. Je kan in de zon genieten van de belegde sandwiches, salades en natuurlijk de taarten.

Dudok centrum | Meent 88
Dudok In Het Park | Baden Powelllaan 12

Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

 

By our local

Sophia

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken