Spring naar content
activiteiten
Home » Blogs » De mooiste fietsroutes in en rondom Rotterdam!

De mooiste fietsroutes in en rondom Rotterdam!

Het zal je vast niet verbazen als wij vertellen dat onze favoriete hobby fietsen is! Er is gewoon geen betere manier om alle kanten van een stad en omgeving te verkennen dan met de mooiste vervoersmiddel van deze planeet: de fiets. Heb je geen fiets mee? Huur dan een fiets bij ons! Fiets huren voor een paar uur, een dag of langer, elektrisch of..: er kan heel veel! Lees hier meer over op onze fiets verhuur pagina. En fiets de mooie routes in en rondom Rotterdam! Wij delen graag onze favoriete fietsroutes met jullie.

Langs de Rotte richting Bleiswijk

De fietsroute langs de Rottemeren richting Bleiswijk is prachtig, het is een route van ongeveer 25 kilometer! Wereldstad Rotterdam heeft zijn naam te danken aan de rivier De Rotte en deze veenrivier zorgt al eeuwen voor de afwatering van de polders. Het vormt een mooi landschap dat een uniek contrast geeft met de omliggende Randstad. Niet alleen de Rotte kenmerkt dit veelzijdige en unieke natuurgebied maar ook de diverse bossen en Zevenhuizerplas die ernaast liggen. Fietsend (of wandelend) leer je het gebied veel beter kennen. Een prachtig gebied waar je sportief bezig kunt zijn of juist ontspannen kunt fietsen en vele soorten vogels hoort en ziet!

Langs de Rotte staan veel poldermolens, vooral in de buurt van Zevenhuizen staan prachtige voorbeelden. Sommige daarvan verkeren nog in goede staat terwijl er van andere nog maar een deel van de romp is overgebleven.

Beeldende kunst staat ook al jaren op een belangrijke plaats in het recreatiegebied. Er staan hier en daar beelden onderweg, kunst inspireert en stimuleert het vrije denken. Het kan een andere belevingswaarde toevoegen aan je fietstocht door het gebied.

Gemeente Midden-Delfland via de polder

In 25 kilometer fiets je via de polders gemeente Midden-Delfland binnen. Maak een stop in het kerkdorpje ’t Woudt, zeker de moeite waard! ’t Woudt is uitgeroepen tot het kleinste dorp van Nederland met circa 40 inwoners en dat is niet de enige reden waarom er veel mensen op een vrije middag of in het weekend naar dit mooie dorpje fietsen. Het is ook prachtig gelegen in het Hollandse polder landschap bij Westland en Midden-Delfland en heeft het een aantal prachtig gerestaureerde boerderijen. Niet vreemd dat je in de zomer veel genieters, fietsers en wandelaars in dit dorpje vindt. Het heeft een uniek karakter en ligging!..

..Koffiehuis/ B&B de Hooiberg

’t Woudt mag dan wel het kleinste dorp van Nederland zijn dat bestaat uit een rij huisjes, een kerk en een paar boerderijen, maar ze hebben ook De Hooiberg. Midden in het prachtige fietsgebied vindt je B&B en koffiehuis De Hooiberg. Dit is de perfecte plek om even tot rust te komen, schuif lekker aan voor een bakje koffie!

De Hooiberg | ’t Woudt 15

Schipluiden

Wanneer je de wegwijsborden naar de golfbaan Delfland volgt fiets je door een groen en waterrijk gebied tussen Rotterdam en Den Haag. Geniet onderweg van de rust en laat je meevoeren over de bruggetjes en polderwegen.

Wateringen

Om het Westland te ontdekken is Wateringen een mooie uitvalsbasis. Vanuit hier ontdek je mooi de rust van de Westlandse kust en de bijzondere “Glazen stad”. Het innovatieve tuinbouwcluster dat ook internationaal bekend staat.

Langs de Hollandse IJssel naar Gouda

De Hollandsche IJssel stroomt tussen Rotterdam en Nieuwegein. Deze fietsroute vanaf Rotterdam neemt je mee langs het laatste deel van de rivier de Hollandsche IJssel, je fietst langs de oevers, polders en kom je onderweg kleine steden en dorpen tegen waarvan de meeste eindigen op ‘aan den IJssel’. De route start in Rotterdam, vanaf hier fiets je naar Nieuwerkerk aan den IJssel door een heerlijke groene omgeving, de perfecte plek om te ontspannen. Vanuit hier fiets je langs de rivier naar Capelle aan den IJssel, ondertussen kom je de Windlust tegen, een korenmolen uit het jaar 1780. Inmiddels is de molen gerestaureerd, en ziet de molen er weer fraai uit! Via de Algerabrug kom je aan in Krimpen aan den IJssel. Hier heb je prachtig uitzicht op de stormvloedkering. Daarna fiets je via de polder naar Gouda, een stad met circa 330 rijksmonumenten. Waaronder andere het stadhuis uit 1459, die behoort hiermee tot één van de oudste van Nederland. Gouda is dus een perfecte stad om cultuurhistorie op te snuiven!

Ben je nog niet uit gefietst, of moet de batterij nog leeg? Fiets dan vooral nog even via de IJssel door richting Oudewater, ook wel het Monaco aan de IJssel genoemd. Deze stad vierde een aantal jaar geleden nog hun 750 jarig bestaan, het pittoreske centrum van deze geweldenaar is te vergelijken met Delft, maar dan in het klein. “Heksenstad” zo wordt Oudewater ook wel genoemd, vroeger werden hier namelijk vrouwen gewogen, om er zo achter te komen of ze misschien een heks waren. Heksen zouden namelijk gewichtloos zijn, tegenwoordig kan je jezelf nog steeds laten wegen.

Fietstocht Rotterdam

De molens van Kinderdijk

Wist jij dat de molencomplex bij Kinderdijk benoemd is tot UNESCO werelderfgoed? En dat dit vlakbij Rotterdam ligt? Kinderdijk is zowel met de auto als de fiets te bezoeken, en is de weg er naar toe een mooie afwisselende route. Maak het jezelf gemakkelijk en neem de waterbus. Het fijne hieraan is dat je gewoon op je eigen (huur)fiets heen en terug kunt fietsen, want de tweewieler mag mee aan boord!

Je kan ook helemaal tot aan Krimpen aan de Lek fietsen en daar het pontje pakken. Eenmaal aangekomen in Kinderdijk fiets je op je gemakje langs de prachtige molens, er zijn diverse plekken te vinden waar je even kunt stoppen voor een foto of om wat te drinken.

Vergeet niet om het gebied rondom de molens ook te ontdekken! Er zijn volop mooie en fotogenieke plekken in de omgeving!

Highlight Fietstour

Naast genieten van de prachtige natuur rondom Rotterdam is het ook belangrijk om wat van de stad mee te krijgen. Daarom mag onze Highlight Fietstour niet in het lijstje ontbreken! Ontdek de kosmopolitische stad en één van ’s werelds grootste havenstad met ons op de fiets. Je komt langs prachtige stadsgezichten en de meest populaire bezienswaardigheden maar neemt de gidsen je ook mee naar hidden gems waar jezelf niet zo snel langskomt. De tour start aan Baan 175, in het centrum van Rotterdam, waar je samen met één van onze gidsen de rest van Rotterdam gaat ontdekken! Jouw dagje uit of weekend weg in deze wereldstad kan niet beter beginnen dan met onze Highlight fietstour: de ultieme kennismaking met de stad. De ruim 2,5 uur durende fietstour is niet alleen maar informatief, het is een heel gezellig uitje voor jong en oud! Bovendien stopt de gids ook regelmatig langs de route om jou wat verborgen verhalen te vertellen over Rotterdam en de plekken waar je langskomt!

Kijk ook eens op fietsnetwerk. Daar staan kant-en-klare routes op langs allerlei mooie plekken, aan de hand de welbekende fietsknooppunten!

Ook leuk en handig zijn de routes van de ANWB. Zij geven ook advies over verschillende routes die je zelf kan uitpluizen!

By our local

Daniëlle

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken