Spring naar content
activiteiten
Home » Blogs » De mooiste fietsroutes in en rondom Rotterdam!

De mooiste fietsroutes in en rondom Rotterdam!

Het zal je vast niet verrassen als wij vertellen dat onze favoriete hobby fietsen is. Er is gewoon geen betere manier om alle kanten van een stad te verkennen. Wij willen daarom graag onze favoriete routes in en om Rotterdam met jullie delen.

Langs de Rotte richting Bleiswijk

De fietsroute langs de Rotte richting Bleiswijk is echt tof. Wereldstad Rotterdam heeft zijn naam te danken aan de rivier De Rotte en deze veenrivier zorgt al eeuwen voor de afwatering van de polders.
Het vormt een mooi landschap dat een uniek contrast geeft met de omliggende Randstad. Niet alleen de Rotte kenmerkt dit veelzijdige en unieke natuurgebied maar ook de diverse bossen en Zevenhuizen Plas die ernaast liggen. Elk van de zes deelgebieden stralen hun eigen karakter uit. Het is een plek waar je heerlijk sportief bezig kan zijn of juist lekker ontspant van de natuur en vele soorten vogels. Fietsend (of wandelend) leer je het gebied veel beter kennen.

Langs de Rotte staan veel poldermolens, vooral in de buurt van Zevenhuizen staan prachtige voorbeelden. Sommige daarvan verkeren nog in goede staat terwijl er van andere nog maar een deel van de romp is overgebleven.

Beeldende kunst staat ook al jaren op een belangrijke plaats in het recreatiegebied. Er staan hier en daar beelden onderweg, kunst inspireert, geeft sfeer en wekt je gevoelens op. Het stimuleert het vrije denken en kan een andere belevingswaarde toevoegen aan je fietstocht door het gebied.

Naar Schipluiden via de polder

In 25 kilometer fiets je een rondje naar Schipluiden via de polders. ’t Woudt is uitgeroepen tot het kleinste dorp van Nederland met zo’n 40 inwoners en dat is niet de enige reden waarom er veel mensen op een vrije middag of in het weekend naar dit mooie dorpje fietsen. Het is ook prachtig gelegen in het Hollandse polder landschap bij Westland en Midden-Delftland en heeft een aantal prachtig gerestaureerde boerderijen. Niet vreemd dat je in de zomer veel genieters, fietsers en wandelaars in dit dorpje vindt. Het heeft een uniek karakter en ligging!

Koffiehuis/ B&B

’t Woudt mag dan wel het kleinste dorp van Nederland zijn dat bestaat uit een rij huisjes, een kerk en een paar boerderijen, maar ze hebben ook De Hooiberg. Midden in het prachtige fietsgebied vindt je B&B en koffiehuis De Hooiberg. Dit is de perfecte plek om even tot rust te komen, schuif lekker aan voor een bakje koffie!

Schipluiden

Als je de bordjes naar de golfbaan volgt fiets je door een groen en waterrijk gebied tussen Rotterdam en Den Haag. Geniet onderweg van de rust en laat je meevoeren over de bruggetjes en polderwegen.

Wateringen

Om het Westland te ontdekken is Wateringen een mooie uitvalsbasis. Vanuit hier ontdek je mooi de rust van de Westlandse kust en de bijzondere “Glazen stad”. Het innovatieve tuinbouwcluster dat ook internationaal bekend staat.

Langs de Hollandse IJssel naar Gouda

De Hollandse IJssel stroomt tussen Rotterdam en Nieuwegein. Deze fietsroute vanaf Rotterdam neemt je mee langs het laatste deel van de Hollandse IJssel, je komt langs de oevers, polders en onderweg kom je stadjes en dorpjes tegen waarvan de meeste eindigen op ‘aan den IJssel’. De route start in Rotterdam en vanaf hier fiets je naar Nieuwekerk aan den IJssel in een heerlijke groene omgeving, de perfecte plek om te ontspannen. Vanaf hier fiets je langs de rivier naar Capelle aan den IJssel ondertussen kom je de Windlust tegen, een stellingkorenmolen die in 1780 is gebouwd. Inmiddels is de molen gerestaureerd, erg gaaf om te zien! Via de Algerabrug kom je aan in Krimpen aan de IJssel. Hier heb je prachtig uitzicht op de Stormvloedkering. Daarna fiets je via de polder naar Gouda, een stad met 330 rijksmonumenten. Het stadhuis is uit 1459 en behoort hiermee tot een van de oudste van Nederland. De perfecte stad om cultuurhistorie op te snuiven!

Ben je nog niet uit gefietst, moet de batterij nog leeg? Fiets daarna vooral langs de IJssel door richting Oudewater, ook wel het Monaco aan de IJssel genoemd. Deze stad vierde een aantal jaar geleden nog hun 750 jarig bestaan, het pittoreske centrum van deze geweldenaar is te vergelijken met Delft, maar dan in het klein. “Heksenstad” zo word Oudewater ook wel genoemd, vroeger werden hier namelijk vrouwen gewogen, om er zo achter te komen of ze misschien een heks waren. Heksen zouden namelijk gewichtloos zijn, tegenwoordig kan je jezelf nog steeds laten wegen. Kom je er daar achter dat je stiekem al die jaren een heks geweest bent.

Fietstocht Rotterdam

De molens van Kinderdijk

Wist jij dat UNESCO – World Heritage Site Kinderdijk vlakbij Rotterdam ligt en dat de weg erheen zowel met de auto als de fiets een afwisselende, mooie route is? Je kan er heen met de waterbus. Het mooie hieraan is dat je gewoon op je eigen (huur)fiets heen en terug kan fietsen, want die mag mee op de boot!

Ook kan je helemaal tot aan Krimpen aan de Lek fietsen en daar het pontje pakken.Eenmaal aangekomen in Kinderdijk fiets je op je gemakje langs de prachtige molens, er zijn plekken te over waar je even kan stoppen voor een foto of om even wat te drinken.

Vergeet niet het gebied rondom de molens ook te ontdekken! Er zijn volop mooie plekken in de omgeving!

Highlight Fietstour

Naast genieten van de natuur is het toch ook belangrijk om wat van de stad mee te krijgen. Daarom kan onze mooie Highlight Fietstour niet in het lijstje ontbreken. Ontdek kosmopolitische stad en een van ’s werelds grootste havenstad met ons op de fiets. Je komt langs de populaire bezienswaardigheden maar ook langs interessante plekken waar je zelf niet zo snel komt. De tour begint in het centrum van Rotterdam en daarna ontdek je met onze gids de rest van Rotterdam ontdekken tijdens de 2,5 uur durende fietstour. Wij hebben deze fietsroute zorgvuldig in elkaar gezet en zijn ervan verzekerd dat je gaat genieten. Bovendien stopt de gids ook regelmatig langs de fietsroute om jou wat verborgen verhalen te vertellen over Rotterdam en de plekken waar je langskomt!

Kijk ook eens op fietsnetwerk. Daar staan kant-en-klare routes op langs allerlei mooie plekken, aan de hand de welbekende fietsknooppunten!

Ook leuk en handig zijn de routes van de ANWB. Zij geven ook advies over verschillende routes die je zelf kan uitpluizen!

By our local

Daniëlle

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €32.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer info
€27.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €10 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken