Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » De Waalhaven van Rotterdam

De Waalhaven van Rotterdam

De geschiedenis van Waalhaven

Waalhaven ligt ten Oosten van het dorpje Heijplaat. In 1907 zijn ze begonnen met het graven van de Waalhaven. Het is voor het grootste deel met de hand gegraven. In de jaren 20 en 30 werd dit gezien als het crisisproject. Het was de grootste hand gegraven haven in Europa. Uiteindelijk is er ook een vliegveld gekomen op de Waalhaven en later is deze verplaatst naar Zestienhoven waar nu nog steeds Rotterdam Airport zit. In 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier gevochten tegen de Duitsers. De Nederlandse verzetsstrijders besloten om de vliegtuigfabrieken te vernietigen, zodat de Duitsers deze niet in handen zouden krijgen.

Waalhaven nu

Deze prachtige locatie wordt nu nog steeds gebruikt als haven. Nu wordt het vooral gebruikt voor de zakelijke dienstverlening. In 2007 zijn ze begonnen met het bouwen van kantoorpanden. Niet iedereen was hier blij mee maar gebouwen zijn wel iets typisch Rotterdams. In de avond zijn de kantoorpanden erg mooi, door de prachtige verlichting. Haven Rotterdam, de gemeente en de zakelijke dienstverlening zijn nu bezig met plannen maken voor de toekomst.

Interesse in meer informatie over de hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Rotterdam Highlight Fiets Tour of onze Rotterdam Highlight Wandeltour!

 

By our local

Shannon

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken