Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Fenix Food Factory Rotterdam

Fenix Food Factory Rotterdam

Fenix Food Factory

De meeste mensen hebben weleens gehoord van de Markthal, maar er is nog een andere overdekte voedselmarkt in Rotterdam! De Fenix Food Factory is een verse markt in Fenixloods 1 in Katendrecht, Rotterdam. Elke dag (uitzondering: de maandag) kun je naar de Fenix Food Factory in Rotterdam komen voor ambachtelijke producten. Deze producten zijn onder andere van, Kaapse brouwers, Booij kaasmakers, Jordy’s Bakery, Soda Pop Shop, Bosch & de Jong en Blije Wijnen. Deze lokale ondernemers delen hun liefde voor eten, bieren en wijnen, boeken en tonen hun expertise. Wanneer je een weekend in Rotterdam verblijft, is de Fenix Food Factory een geweldige plek om even langs te gaan! Wil je meer weten over deze vers markt? Lees dan verder!

Waarom heet het de Fenix Food Factory?

De twee Fenix-loodsen aan de noordkant van Katendrecht waren ooit grootste havenopslagloodsen ter wereld. Toen, aan het begin van de 20e eeuw, was de Holland-Amerika Lijn volledig in gebruik. De samenleving speelde een belangrijke rol in de verhuizingen van Europa naar Amerika tot en met 1974 Door het bombardement en het vuur in 1947 werd het oorspronkelijke gebouw echter vernietigd. Er zijn vandaag de dag nog maar twee loodsen over: het Fenix-magazijn I en II.

Als je de ruimte binnenloopt, kun je duidelijk zien dat dit een oude loods is. Alle industriële elementen zijn behouden, als je binnenkomt, krijg je het gevoel dat de hal niet echt ‘af’ is. Niettemin, het contrast tussen de stoere maar gezellige hoeken geven het een huiselijke sfeer. Bovendien, als het mooi weer is buiten, kan je lekker op het terras zitten. Hier heb je een prachtig uitzicht over de skyline van de Kop van Zuid en dat is echt gaaf!

Fenix Foodfactory Rotterdam

Ontdek de hoogtepunten

Wil je meer weten over Katendrecht en alle toffe plekken daar? Fiets dan mee met de Highlight Fietstour! We bezoeken onder andere Katendrecht, een ontwikkelde wijk aan het water! De Highlight Fietstour is uniek en laat alle aspecten van Rotterdam zien.

 

 

By our local

Laura

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken