Spring naar content
eten, drinken, uitgaan, activiteiten
Home » Blogs » Groepsactiviteiten in Rotterdam

Groepsactiviteiten in Rotterdam

Restaurants

Bokaal Rotterdam

Op zoek naar een leuke plek in Rotterdam om met een groep heen te gaan voor een lekker biertje? Dan is Bokaal een goede plek om een biertje te pakken, een borrelhap te eten of een gerecht van de kaart te kiezen. Het bierlokaal en levendig café ligt in het hart van Rotterdam (5 minuten lopen vanaf metrostation Blaak), ideaal om je groepsactiviteiten in Rotterdam mee te eindigen (of beginnen). Daarnaast zijn er 11 bieren op tap en meer dan 90 op fles, waaronder het bier van verschillende Rotterdamse brouwers.

Verder is Bokaal van dezelfde eigenaren als Fontein en Weena. Stuk voor stuk succesvolle zaken die hun tijd vooruit zijn en de plaats waar ze zitten meenemen in hun succes. Bier kun je overal kopen, maar bij Bokaal is het glas altijd vol. Wil je meer weten? Bezoek hun website voor de nodige informatie.

Bokaal Rotterdam | Nieuwemarkt 11

Bierhandel De Pijp

Je ziet van buitenaf niet eens dat het oudste restaurant van Rotterdam (1898) is. Bij binnenkomst krijg je het gevoel dat je een herberg binnen loopt. In het restaurant zelf kom je met meerdere groepen tegelijk aan grote tafels te zitten, kijkt de open keuken in en om je heen hangen honderden stropdassen aan de muur. Een menukaart bestaat niet, alle gerechten kunnen van de borden aan de muur gekozen worden. Begin eens lekker met een mandje pel pinda’s en word bediend door studenten van het Rotterdams studentencorps. De pijp is een Rotterdamse favoriet.

Leuke weetje: Wist u dat De Pijp in de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in het ondergrondse verzet heeft gespeeld? Bij gebrek aan dames in die tijd liet de bezetter De Pijp immers vrijwel ongemoeid.

Bierhandel De Pijp | Gaffelstraat 90-A

Activiteit

Hunted Tablet Game in Rotterdam

Weleens afgevraagd wie het grootste meesterbrein uit je vriendengroep heeft, wil je daar achterkomen? Neem een kijkje bij de Hunted Tablet Game een leuk groepsactiviteit in Rotterdam van de Maasstad Events. Ze hebben een spel in elkaar gezet waar je in teams van 3 tot 5 personen tegen elkaar strijden. Elke team krijgt een GPS Tablet, met hierop een plattegrond van Rotterdam, op de plattegrond zijn verschillende kluizen en personages te vinden. Het doel van het spel is; Als criminelen is het aan jullie de taak om uit de handen van de premiejagers te blijven, daarnaast moet je zo veel mogelijk kluizen proberen te kraken. Op hetzelfde moment is het aan de premiejagers om alles op alles te  zetten om de criminelen te vinden. Bij elke kraak wordt de positie echter gedeeld doormiddel van een alarm: dat wordt rennen.

Verzamel samen met je team zo veel mogelijk geld en word de beste hunters of wordt gekroond tot de grootste criminele meesterbrein van de dag. Onder genot van een welverdiend drankje worden de winnaars bekendgemaakt. Niets is zeker tot het einde!

Hunted Tablet Game in Rotterdam

Groepstour in de Kuip

Laat je verassen door één van de enthousiaste gidsen van De Kuip, tijdens de groepstour word je mee genomen naar de meest bijzondere plekken van De Kuip. Voel dezelfde spanning als een Feyenoord-speler wanneer je in de spelerstunnel staat, ruik het gras van het beste veld van Nederland en neem in het perscentrum plaats op de stoel van de hoofdtrainer. De tour eindigt met een mooie rondleiding door de vernieuwde Feyenoord museum. Voor de echte Feyenoord-fans is dit één van de ultieme groepsactiviteiten in Rotterdam!

Tip: let goed op tijdens de rondleiding, want na afloop gaan zij je kennis testen tijdens de rode- & gele kaartenquiz. Er staat een leuke verassing voor de winnaar te wachten!

Minimaal aantal van 15 personen
Voor alle leeftijden
€19,- per persoon

Rondleiding groep De Kuip  |Van Zandvlietplein 1

seeRotterdam – Fietstours en wandeltours

Ga mee met een tour door Rotterdam, een geweldige stad boordevol mooie plekken! Wil je de stad zien zoals de Rotterdammers dat doen en erachter komen waarom wij het hier zo geweldig vinden? Spring op een fiets en in 2,5 uur word je geleid langs alle hoogtepunten van deze wereldstad! Alle gidsen zijn reuze enthousiast en spreken ze Nederlands, Duits en Engels. Privétours zijn ook mogelijk te boeken bij seeRotterdam!

Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

seeRotterdam | Baan 175

FutureLand Rotterdam

FutureLand is een informatiecentrum van havenbedrijf Rotterdam op de Maasvlakte. Naast informatie over de Maasvlakte 2 vinden bezoekers hier ook informatie over ontwikkeling in de Rotterdamse haven. Daarnaast, kunnen geïnteresseerden hun weg vinden in de interactieve tentoonstelling. FutureLand organiseert ook informatieve tours die per boot of bus worden gedaan. Een van de leukere groepsactiviteiten in Rotterdam! Samen met deskundige gidsen gaan jullie op pad, zij vertellen je alles wat je moet weten over de achtergronden en actuele ontwikkelingen. FutureLand beschikt over een filmzaal, interactieve maquette en verschillende informatieve ruimtes met expositie onderdelen. Sinds de opening in mei 2009 trekt FutureLand gemiddeld 100.000 bezoekers per jaar.

FutureLand | Europaweg 902

Brouwerijen

Bierbrouwerij Noordt

Als je naar een brouwerij met Rotterdams karakter op zoek bent, dan willen we je graag Brouwerij Noordt aanraden. Hier brouwen ze soepele ‘no-nonsense’ bieren met eerlijke en verrassende smaakelementen. Naast stadsbrouwerij is Brouwerij Noordt ook een ontmoetingsplaats voor wie van bier houdt en Rotterdammers. Neem contact op met Brouwerij Noordt voor meer informatie over hun arrangementen.

Tip: Als je nieuwsgierig bent over hoe dat gedaan wordt, combineer een keer een rondleiding met een bierproeverij. Ze organiseren dit elke vrijdag.

Bierbrouwerij Noordt | Zaagmolenkade 46

Kaapse Brouwers

Tegenover hotel New York, in de oude rosse buurt van Rotterdam, in voormalig China Town, vinden we de Kaapse Brouwers. Een jonge brouwerij, die in no-time een goede naam heeft opgebouwd.

Kaapse Brouwers | Keilestraat 9

Kaapse Kaap proeflokaal

Wil je drinken in sfeer van ruige zeelui en jazz herbeleven. Bij het Proeflokaal van Kaapse Kaap in Katendrecht kun je precies dit soort sfeer krijgen. Tijdens een proeverij zal een lid van ’t Kaapse team alles vertellen over de bieren, van de ingrediënten voor het brouwen tot de laatste aantekeningen. Je leert over brouw processen, verschillende soorten bieren en nog veel meer.

Meer informatie over de proeverij check de website van Kaapse Kaap.

Kaapse Maria

Dit is een locatie speciaal voor de mensen die van een wat meer rustiger en intieme setting houden. Je kunt hier rustig aan je bier skills werken. Het eten is anders dan bij het proeflokaal. Hier hoef je geen bitterballen te verwachten, maar bijzondere Aziatische gerechtjes.

Kaapse Maria | Mauritsweg 52

Uitgaan

Café De Witte Aap

Door Lonely Planet gekozen als de beste bar in de wereld in 2010, deze bar is er één om serieus te nemen, vol met dorstige jonge locals. Dit is misschien wel de beroemdste bar in de hippe Witte de Withstraat. Café De Witte Aap is een geweldige plek om te bezoeken op weekdagen, maar vooral in het weekend.

Trouwens, hebben we al gezegd dat zij ook geweldige biertjes hebben op de tap selectie?

De Witte Aap | Witte de Withstraat 78

Sporten

Apenkooi Gym Rotterdam

Iedereen heeft vroeger aan apenkooi meegedaan. Ken je nog de oude variant van “de vloer is lava” die zo populair was? Bij de vloer is lava mocht niemand de grond raken, je kon alleen over balken, banken en matten lopen. Tijdens apenkooien gebeurde altijd de meest grappige en hysterische momenten. Omdat we soms verlangen om weer eens terug te kunnen gaan naar de goeie oude tijd, hebben wij iets gevonden voor de speelse volwassenen onder ons. Apenkooi Gym is bezig om ouderwets gymmen terug te brengen in een nieuw jasje voor alle speelse volwassenen!

Elke week verandert het programma. Elke keer als je terug gaat dan word je verast door alle Apenkooi Gym meesters en/of juffen. Enige waar je zeker van kan zijn is dat je gaat rennen, vliegen, vallen, opstaan, zweten, lachen en dat je als een kind zo blij de deur uit gaat. Tegenwoordig, hebben zij een glow in the dark versie die op verzoek in meerdere steden georganiseerd wordt. Neem een kijkje op de website voor meer informatie.

 

Wil je meer weten over wat je Rotterdam en omgeving kan doen, bezoek onze website door op de volgende link te klikken.

By our local

Laura

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken