Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Heijplaat Rotterdam

Heijplaat Rotterdam

De geschiedenis van Heijplaat Rotterdam

Heijplaat ligt midden in het havengebied van Rotterdam net voorbij Waalhaven. Ongeveer 100 jaar geleden vestigde de RDM (Rotterdamse Droogdok Maatschappij) zich in Rotterdam. Dit was een plek voor de bouw en reparatie van boten. De mensen die daar werkzaam waren moesten natuurlijk ook ergens wonen. Daarom werd van 1914 tot 1918 het dorpje Heiplaat ontworpen door de architect Baanders. Hierdoor werd het reizen een stuk korter voor de werkers. Het begon met een aantal woningen en steeds kwamen er meer dingen bij zoals winkels, kerken en eigen scholen. Waardoor het een echt havendorp werd!

Heijplaat Rotterdam

Heijplaat nu

Ruim 100 jaar later wonen er nog steeds oud-werknemers en hun kinderen met gezinnen in het dorp. Ook wonen er veel mensen die graag in Heijplaat willen wonen, want het ligt natuurlijk in een prachtige omgeving aan het water. Ook vinden veel mensen het een leuke woonplek, omdat het dorp het beschermend stadsgezicht is. Het is leuk om erheen te gaan, want je vindt nog veel historische elementen terug in het dorp. Sierlijke bakstenen, houten sierpanelen en prachtige erkertjes. Als je het ziet, denk je weer terug aan de geschiedenis van de stad. Tegenwoordig worden er evenementen georganiseerd in de onderzeebootsloods in de Heijplaat. Je komt het makkelijkst in Heijplaat door vanaf de Erasmusbrug de waterbus te pakken.

Interesse in meer informatie over de hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Rotterdam Highlight Wandeltour of onze Rotterdam Highlight Fiets Tour!

 

By our local

Lisa

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken