Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Het Scheepvaartkwartier

Het Scheepvaartkwartier

De geschiedenis van het Scheepvaartkwartier

Het Scheepskwartier is in 1840 ontworpen om te dienen als het stadskwartier. In de wijk woonden rijke Rotterdammers. Tijdens de bombardementen in 1940 is het Scheepskwartier nauwelijks geraakt, alleen het Oostelijke gedeelte van de wijk werd getroffen. In de Tweede Wereldoorlog was het Scheepsvaartkwartier de plek waar de Duitsers verbleven, omdat hier nog huizen vrij waren en dit tijdens de bombardementen redelijk bespaard was gebleven.

Het Scheepvaartkwartier nu

Anno 2020 wonen er ongeveer 1650 Rotterdammers en staat de wijk vol met mooie huizen en schepen. Het Wereldmuseum zit aan de Willemskade. Hier vind je alle kunst en gebruiksvoorwerpen uit de geschiedenis van Rotterdam vanaf de 19e eeuw. Vooral staan er voorwerpen van militairen, kooplieden en zeelieden.

Uiteraard vertellen onze gidsen je nog véél meer over het Scheepvaartkwartier en de maritieme geschiedenis van Rotterdam tijdens onze tours!

Interesse in meer informatie over de hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Rotterdam Highlight Fiets Tour!

 

Door onze local

Marijn

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een zeer unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een fascinerende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze gezellige, ontspannen tours!

Fietshuur

meer info
€27.50 p.p.

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €25 p.p.

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p.

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €6 p.p.

Fiets verhuur | Bike rental Rotterdam

Opzoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €31.50 p.p.

De Rotterdamse haven in een fietstour

Ook zo benieuwd naar de beroemde haven van Rotterdam? Ontdek de mooiste plekken van de grootste zeehaven van Europa nu samen met ons op de fiets!
meer infodirect boeken
vanaf €19.50

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken