Spring naar content
eten, drinken, uitgaan, activiteiten
Home » Blogs » Homovriendelijk Rotterdam: Hier moet je heen!

Homovriendelijk Rotterdam: Hier moet je heen!

Rotterdam is een erg homovriendelijke stad met een groot aanbod aan activiteiten voor LHBT-ers. Er is zelfs een Rotterdam Pride! Maar waar moet je precies heen?

Bars en café’s

De meeste gaybars en café’s bevinden zich globaal in de ‘gay-driehoek’ van de stad. Binnen het gebied Churchillplein, Westblaak, Mauritsweg, van Oldebarneveldstraat en KeerWeer vind je veel uitgaansgelegenheden.

Gay hotspots waar je heen moet, zijn:

 • Strano (Voor een wat jonger publiek)
 • Loge ‘90 (Voor een wat ouder publiek)
 • De Regenboog (Voor liefhebbers van feest muziek)
 • Nostra (Lunch & Wijnbar)
 • FERRY
 • Café Praag
 • Bonaparte (nachtcafé)
 • Keerweer (Voor de late stappers)

Clubs en Feesten

Voor de echte party-animal is er veel te beleven in Rotterdam. Zo heeft FERRY elke week diverse party’s en er zijn ook grote party’s als WTF (Club thalia) en House of Boys (FERRY). Verder is het gaylife in Rotterdam helemaal over de top tijdens de KoningsParade (op Koningsdag) en de KeerWeerParade (tijdens de Rotterdam Pride). De Rotterdam Pride is dit jaar van 22 tot 29 September 2019. Daarnaast wordt in 2020 ook het Eurovisie Song Festival gehouden in Rotterdam!

Ga naar de LHBT-stadsportal  https://gayrotterdam.nl/ Voor het laatste gaynieuws, gay-friendly evenementen. Maar ook uitgaansgelegenheden, hotels en eetgelegenheden in Rotterdam.

Lunch/restaurants

Verder zijn er ook veel lunchrooms/restaurants in Rotterdam met een homovriendelijk karakter.

De bekendste homovriendelijke restaurants zijn:

 • Nostra
 • BOMM
 • FERRY
 • Gusto
 • Rodin
 • Allure

Nieuw in Rotterdam of op bezoek?

Onze fiets-en wandeltours door Rotterdam zijn gezellig, interessant en homovriendelijk! Tijdens de tours laten we jou alle hoogtepunten van Rotterdam zien, en wat de stad zo speciaal maakt. Het is een fantastische manier om de stad te verkennen! Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

Pride festival Rotterdam

Foto door Jordy Brada

By our local

Tino

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken