Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Kubuswoningen Rotterdam

Kubuswoningen Rotterdam

De Kubuswoningen in Rotterdam zijn een van de meest iconische hoogtepunten van de stad. Het is een perfecte attractie om te bezoeken op jouw dagje uit of weekend in Rotterdam. De huizen zijn beroemd over de hele wereld vanwege hun opvallende ontwerp. Toeristen van over de hele wereld komen naar Rotterdam om deze speciale gebouwen te zien. Wil je weten wat deze huizen zo interessant maakt? Lees hieronder over de geschiedenis en architectuur van de Kubuswoningen in Rotterdam.

De Geschiedenis van de Kubuswoningen

De Nederlandse architect Piet Blom ontwierp de Kubuswoningen in de late jaren 70 op verzoek van de stadsplanners. Eerder had Blom al geëxperimenteerd met kubieke architectuur in de Nederlandse stad Helmond. Dus toen hem dit project in het Oude Haven gebied van het centrum werd aangeboden, besloot hij zijn eerste ideeën uit te breiden. Nu vormen de Kubuswoningen een voetgangersbrug over een van de drukste wegen naar het stadscentrum.

Architectuur van de Kubuswoningen

De Kubuswoningen zijn ongelijk ontworpen om op een abstract bos te lijken. Vandaar dat elk driehoekig dak een boomtop vertegenwoordigt. Verder zijn de woningen gebouwd op betonnen pilaren met houten kozijnen; Daardoor zijn ze drie verdiepingen hoog. De eerste verdieping bevat een open keuken en een woonkamer, terwijl de tweede verdieping een badkamer en twee slaapkamers herbergt. Tot slot is het eerste dat je aan moet wennen zodra je naar binnen stapt, is dat alle wanden schuin staan. Als je de bovenste helft van de structuur binnengaat, moet je echt op je hoofd letten!

Voor meer informatie over de kubuswoningen ga naar Wikipedia.

Wil je meer weten over de hoogtepunten van Rotterdam? Wij laten jouw graag onze stad zien tijdens onze Rotterdam Highlight Wandeltour of onze Rotterdam Highlight fietstour!

By our local

Daniëlle

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken