Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Maastunnel Rotterdam

Maastunnel Rotterdam

De geschiedenis van de Rotterdamse Maastunnel

De Maastunnel is een van de oudste afgezonken tunnels van Nederland. De tunnel is 3,9 meter hoog en je mag er maximaal 50 kilometer per uur. Het idee om de Maastunnel te bouwen kwam, doordat er veel files waren op de Koningsbrug en de Willemsbrug. Eerst werd er bekeken of de waterdienst de files kon verminderen helaas was dat niet het geval, dus werd de bouw in 1937 gestart. In 1942 was de tunnel af dit was tijdens de oorlog daarom was de opening ook in stilte, omdat ze er absoluut geen nazifeest van maken. Hierdoor is de tunnel een echt rijksmonument. In de jaren 50 en 60 werd veel gebruik gemaakt. Leuk detail: er stond altijd een politieagent op een paard bij om iedereen te dwingen netjes in de rij te blijven staan.

De Maastunnel nu

Nu maken er dagelijks 75000 motorvoertuigen, 7000 (brom)fietsers en 150 voetgangers gebruik van de maastunnel in Rotterdam daar ging nog wel wat aan vooraf… In 2017 is er een renovatie gestart aan de tunnel, de tunnel was toen al 75 jaar oud. De renovatie heeft in totaal twee jaar geduurd, want in oktober 2019 was er een feestelijke opening. In november 2019 zijn ze toen gestart met het voetgangersdeel van de tunnel en dat moet eind 2020 af zijn!

Interesse in meer informatie over de hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Rotterdam Highlight Fiets Tour of onze Rotterdam Highlight Wandeltour!

 

By our local

Shannon

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken