Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » RDM Docks

RDM Docks

De geschiedenis van RDM Docks

De Rotterdamse Droogdok Maatschappij werd in 1902 opgericht. De RDM begon eerst met scheepsreparatie, maar breidde snel uit tot het bouwen van vrachtschepen, tankers en passagiersschepen. RDM werd de grootste scheepswerven van Europa. En daar stond het voor bekend tot ver na de tweede wereldoorlog. Tijdens de tweede wereldoorlog kregen de Duitsers, die Nederland natuurlijk binnen waren gelopen, de Docks in handen. Omdat er hier vele complexe onderzeeboten werden gebouwd, was dit natuurlijk een belangrijk target voor de Duitse bezetters. Sommige schepen vielen in handen van de bezetters, maar twee onderzee boten wisten net op tijd te ontkomen. In totaal bouwde de bezetters hier 25 oorlogsschepen.

Na de oorlog werd hier keihard door gewerkt en onderzoek gedaan naar nieuwe innovatieve oplossingen voor de marine wereld. De welbekende Holland- America lijn bouwde hier een aantal van hun schepen. Zo werd in 1955 begonnen met de bouw van de SS- Rotterdam, het grootste passagiersschip dat in die tijd in Nederland gebouwd werd Daardoor werd in Dankzij dit soort interessante projecten bleef de operatieafdeling de belangrijkste tak van het bedrijf. RDM ging uiteindelijk wel failliet in 1996 en het terrein werd daarna opgekocht door havenbedrijf Rotterdam.

RDM Docks nu

Havenbedrijf Rotterdam heeft samen met de gemeente Rotterdam gewerkt om de RDM Docks tot een innovatief woon- en werkgebied te toveren. Het biedt nu plaats aan bedrijven, onderzoek en onderwijs voor innovaties die bijdragen aan deze steeds slimmere haven. Ze stimuleren ondernemerschap en samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Verder zijn er hier in de loop der jaren ontzettend veel dingen gebeurt en die verhalen gaan nog steeds de ronde, als je er rond loopt kan je je nog goed voorstellen hoe het er toen aan toe ging.

Met onze tours laten we je graag zien hoe indrukwekkend deze pek is mocht je interesse hebben in meer informatie over de RDM Docks of een van de andere hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Rotterdam Highlight Wandeltour of onze Rotterdam Highlight Fiets Tour!

 

By our local

Tino

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken