Spring naar content
blogarchief
Home » Blogs » Rotterdam Pride 2019: Dit is er allemaal te doen

Rotterdam Pride 2019: Dit is er allemaal te doen

Het is weer bijna tijd voor Rotterdam Pride 2019 en er is weer heel veel te doen dit jaar! Acht dagen lang (22-29 September) kan je genieten van een een zeer divers programma. Hieronder vind je een overzicht van alles wat er te doen is:

Pride Walk

Op zaterdag 28 september kan je in je meest kleurijke outfit mee lopen door het centrum van Rotterdam tijdens de Pride. Het thema dit jaar is ‘House of colours’, dit staat symbool voor Rotterdam als kleurrijke en diverse stad: ons huis, waar we met elkaar aan bouwen – een inclusieve samenleving.

Iedereen is welkom bij deze bont gekleurde parade. De Pride walk start om 11.00 en is rond 13.00 afgelopen. De Pride Walk eindigt op Schouwburgplein, waar vervolgens het Pride Festival kan beginnen.

Pride Festival

Het schouwburgplein wordt tijdelijk getransformeerd tot een grote ligweide met verschillende foodtrucks. Je kan hier drankjes, hapjes en muziek verwachten. Entree voor dit festival is helemaal gratis en het begint om 13.00 tot 22.30 uur. Als je om 22.30 nog steeds niet uitgedanst bent, kan je naar een van de vele feesten.

Feesten

Er worden verschillende feesten georganiseerd voor Rotterdam Pride. Hieronder vind je een overzicht:

21 September

Drag Night: Rotterdam Pride warm-up by House of Holographic Hoes

27 September:

House of boy Pride
Tijdcapsule in Annabel
De Keerweer Parade 2019
Hiv Borrel PRIDE Edition
Loge90 Pride Party Weekend

28 September:

Cocktail Fest The Fourth Dimension
Milkshake Indoor Official Rotterdam Pride Afterparty
Loge90 Pride Party Weekend

29 September:

Cafe Fatal X Pride
Loge90 Pride Party Weekend

Films

Bij Pathé Schouwburgplein kan je vanaf woensdag 25 september  films (o.a. ‘Danish Girl’ en ‘Rafiki’), diverse optredens en talksessies bijwonen. Verder toont LantarenVenster in samenwerking met Unboxing Rotterdam de film ‘Mother’s Balls’ van Catherine van Campen en Ottilie Maters, met tussendoor een mini-fashionshow van Jobert Tremus en een small vogue ball als afsluiting van de avond.

Kinderprogramma

Op woensdag 25 september leest Rotterdam Pride ambassadeur Ma’Ma Queen samen met Rita Book voor uit een bijzonder kinderboek in de Bibliotheek van Rotterdam van 14:00 tot 14:30.

Op zaterdag 29 september kan je met de familie naar Unicorns & Zebras: een kleurrijke speelweide vol muziek, optredens en schmink . Met onder andere kunstworkshops, voorleessessies, een dj-workshop en kussengevecht. Dit event is van 11:00 tot 18:00 op Schouwburgplein.

Bekijk het volledige programma per dag op de website van Rotterdam Pride.

Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

Pride Rotterdam

Foto door Jordy Brada

By our local

Tino

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken