Spring naar content
activiteiten, bezienswaardigheden
Home » Blogs » Streetart in Rotterdam – Waar vind je de mooiste?

Streetart in Rotterdam – Waar vind je de mooiste?

In Rotterdam kom je op veel plekken street art tegen: op muren, lantaarnpalen en tramhaltes. Eerst even uitleggen: wat is street art? Het is kunst in de openbare ruimte, gemaakt met graffiti in de vorm van unieke muurschilderingen, met vaak een bijzondere boodschap. In Rotterdam vind je street art terug van nationale en internationale artiesten. 

Centraal station

In de buurt van Rotterdam Centraal vind je verschillende mooie schilderingen terug. Bijvoorbeeld bij Biergarten, de plek voor een lekker drankje, vind je verschillende street art terug op de muren van de clubs. Vanaf hier kan je makkelijk naar de Luchtsingel, dit is een brug waardoor je makkelijk van Rotterdam-Noord naar het centrum kan lopen. De brug is helemaal van hout en erg opvallend door de gele kleur.

Streetart Rotterdam

Keilewerf

De Keilewerf is een werkplaats van creatieve ondernemers, die allemaal producten maken zoals meubels, beelden en tassen. Niet alleen IN het pand is veel te doen en te zien;  je kan ook genieten van de prachtige buitenkant! Daar zie je namelijk een prachtige muurschildering van een man met een hoed en een enorme vogel, deze piece is gemaakt tijdens het Pow-wow-festival. Een groot internationaal streetart festival dat in 2018 en 2019 in Rotterdam plaatsvond.

Witte de With

Als we kijken naar street art in het centrum van Rotterdam, denken we gelijk aan de Witte de Withstraat. Deze straat is vooral bekend vanwege de bars, galerieën en uitgaansplekken, maar tegenwoordig dus ook vanwege de prachtige muurschilderingen. Je vindt ze vooral terug in zijstraatjes en kan daar perfecte foto’s maken. Op de kruising van de Schiedamse Vest en de Witte de With vind je een bijzondere muur met een soort menselijke toren. Een persoon mist, klim jij ertussen en maak je dit bouwwerk af?

Delftsetraat

Calvin Sprague is de kunstenaar van de kleurrijke streetart in de Delftsestraat, de muur is geschilderd in zwart, rood, wit en blauw en er staan typisch Nederlands drie fietsen op. Het leuke hieraan is dat je op en tegen de muur aan kan staan, zodat het net lijkt alsof je op een van de fietsen staat.

Boompjes

Langs de Maas heb je de boompjeskade, je hebt daar prachtig uitzicht over de Maas en het is ook een fijne route om te lopen of fietsen. Let op, want onderweg kom je een muur tegen met een visserschip in een zware storm. Bart Smeets is de kunstenaar van deze levendige schildering op de muur.

Rotterdam street art Museum

Sinds 2018 zit aan de West-Kruiskade het allereerste streetart openluchtmuseum ter wereld, 24 uur per dag geopend en helemaal gratis. Voor iedereen erg toegankelijk en leuk om langs te gaan. De kleurrijke versieringen zijn gemaakt door nationale en internationale kunstenaars, allemaal erg divers en de komende tijd zullen er nog meer bijkomen. Onze stalling zit in de Gouvernestraat en daar om de hoek vind je deze prachtige muurschildering: Een schitterende muur vol met dieren in allemaal verschillende kleuren, de streetart van Rotterdam.

Streetart Rotterdam

Rijnhaven en Maashaven

Tussen de metrostations Rijnhaven en Maashaven in Rotterdam-Zuid vind je pilaren met verschillende fleurige beschilderingen. Marjon van der Linde is de initiatiefnemer, ze stoorde zich al langere tijd aan de grauwe kleuren van de pilaren, dus besloot ze dat dit moest veranderen. De artiesten werden helemaal vrijgelaten in hun ontwerp en dat resulteerde in mooie kleurrijke schilderingen. Een van de artiesten is Nacho Eterno, een bekende tatoeëerder uit Barcelona.

MH4-gebied

Het MH4-gebied heet ook wel het Rotterdam Makers District. Tot 2005 was hier een tippelzone met afwerkplekken. Inmiddels is dit al jaren niet meer zo en zijn de muren vrolijk beschilderd door straatartiesten. Tegelijk is dit gebied ook de plek voor het jaarlijkse POW WOW!-festival. Voor dit festival worden tijdelijke muren gebouwd waar artiesten in een korte tijd de mooiste streetart in Rotterdam tot kunstwerken weten te maken.

Rewriters 010

Rewriters komt op voor de lokale straatkunstenaars. Er zijn veel kunstenaars waarvan hun creativiteit onbekend is, omdat er geen podium voor ze is. Rewriters brengt daar verandering in. Ook vind je op hun website verschillende routes die je langs de prachtigste muurschilderingen brengen.

Tijdens onze Instant camera tour neemt een van onze gidsen je mee naar de mooiste muurschilderingen van Rotterdam. Je kan hier de mooiste foto’s maken!

 

By our local

Shannon

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken