Spring naar content
uitgaan, bezienswaardigheden, actueel
Home » Blogs » Wat je moet weten over de Hofbogen in Rotterdam

Wat je moet weten over de Hofbogen in Rotterdam

De welbekende Hofbogen van Rotterdam worden wereldwijd bejubeld. Ze staan in de Lonely Planet als één van de meest vernieuwende projecten in Rotterdam en hebben zelfs hun eigen website. Ben jij er wel eens geweest? En wat moet je er eigenlijk allemaal over weten?

Geschiedenis van de Rotterdamse hofbogen

De hofbogen (officieel het Hofpleinviaduct) bestaan al meer dan 100 jaar. Het Hofpleinviaduct was oorspronkelijk het begintraject van de Hofpleinlijn. Deze lijn werd geopend in 1908 en verbond Rotterdam met Den Haag en Scheveningen. Tot en met 2010 reden er treinen over het 1,9 km lange viaduct. In de bogen onder deze oude spoorlijn vind je tegenwoordig bijzondere horeca, design en fashion.

Hotspots in de Hofbogen

Er zijn veel hotspots te bezoeken bij de hofbogen, eigenlijk teveel om op te noem en. Je kan bijvoorbeeld een bakkie pleur doen bij Man met Bril of op een gastronomische reis gaan bij FG Food Labs. Te veel gegeten? Dan kan je daarna wat Kung Fu doen bij Xia Wuan, fitnessen bij Crossfit Hofplein of trainen bij Tai Chi Chuan. Doe je liever wat anders? Dan kan je er ook voor kiezen om je energie te gebruiken en je huis opnieuw in te richten met de spullen van North Sea Design en Elok meubelmakerij. Er is genoeg te doen dus!

Hogebogen Rotterdam

Foto Guido Pijper

 

Je kan ook het dak op!

Op het dak van Station Hofplein vind je Luchtpark Hofbogen. Hier kan je genieten van veel groen in het centrum van Rotterdam! Lekker loungen in het gras, gezellig picknicken, of ga op één van de vijftig kunstschapen zitten. Alles onder het genot van een magnifiek stedelijk uitzicht. Luchtpark Hofbogen is elke dag geopend van 10:00 uur tot zonsondergang. Luchtpark Hofbogen is de afgelopen jaren al het decor voor tal van grote en kleine culturele evenementen geweest. Zo is het dak één van de locaties van Motel Mozaique en de Rotterdamse Dakendagen. Wunderbaum had hier een theatervoorstelling, Roffa Mon Amour organiseerde een filmfestival en Conny Janssen gaf een dansvoorstelling.

Bereikbaarheid

De Hofbogen zijn maar 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station Rotterdam. Verder zit er ook een parkeergarage in de buurt. Wil jij de Hofbogen eerst van bovenaf bekijken? Start je dag dan bij Dakakkers bovenop het dak van het Schieblock. Vanaf de grootste stadsboerderij van Europa zie je Station Hofplein in al haar glorie liggen. Wandel vervolgens via de gele loopbrug Luchtsingel naar het startpunt van de Hofbogen: Station Hofplein.

Meer lezen zoals Wat je moet weten over de Hofbogen in Rotterdam? Bekijk onze activiteiten-pagina

Ook zo benieuwd naar alles wat de stad Rotterdam te bieden heeft? Wij dagen je met alle liefde uit om gezellig met een van onze fietstours mee te gaan, hier vertellen we je alles over de stad. Mocht je liever gaan lopen ga dan lekker wandelen met een van onze gidsen!!

 

 

 

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken