Spring naar content
uitgaan, activiteiten, bezienswaardigheden
Home » Blogs » Wat te zien in Rotterdam?

Wat te zien in Rotterdam?

Rotterdam: na Amsterdam de grootste stad van Nederland. Na het bombardement in 1940 moest een groot deel van het centrum van de Maasstad vanaf de grond worden opgebouwd. Nu staat Rotterdam vol met mooie gebouwen en verrassende architectuur. Ook staat Rotterdam bekend om haar grote haven: Het is zelfs de grootste haven van Europa! Maar wat is eigenlijk allemaal te zien in Rotterdam? Welke bezienswaardigheden zijn er allemaal? Wij hebben hieronder een lijst gemaakt over alles wat leuk is om te zien in Rotterdam.

Bezienswaardigheden Rotterdam

SS Rotterdam

Door: Claire Droppert

SS Rotterdam

Het Stoomschip Rotterdam is het grootste schip ooit in Nederland gebouwd. Leuk om te zien dus! Als voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn en cruiseschip heeft het ss Rotterdam sinds 1959 vele wereldzeeën bevaren. Nu ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven in Rotterdam, bij Katendrecht.

Wil je de SS Rotterdam ook is van binnen bewonderen? De knop hier beneden gaat je helpen het meeste uit je bezoek aan deze bijzondere boot te halen.


De Markthal

Seerotterdam MarkthalMet ruim acht miljoen bezoekers per jaar is de Markthal een van de populairste bezienswaardigheden van Rotterdam. De Markthal herbergt van alles onder één dak: appartementen, een versmarkt, horeca, foodwinkels, een supermarkt, een ondergrondse parkeerplaats en een mini museum.

Rotterdam Centraal Station

 Centraal Station

Door: Iris van den Broek

Een ander leuke bezienswaardigheid is het Rotterdam Centraal Station: Het grootste treinstation van de stad Rotterdam. Het station is gebouwd in 2014 door architectenbureaus Benthem Crouwel en West 8. Elke dag reizen meer dan 100.000 passagiers van en naar Rotterdam via het Centraal Station.

De Sint-Laurenskerk

LaurenskerkEen andere bezienswaardigheid die je echt wilt zien in Rotterdam is deze kerk. De Sint-Laurenskerk in Rotterdam is echter een protestantse kerk en is gebouwd tussen 1449-1525. Deze kerk is enige overblijfsel van de middeleeuwse stad Rotterdam. Het is ook een van de weinige gebouwen die het bombardement in 1940 tijdens de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam heeft overleefd.

Kubuswoning Rotterdam

De Kubuswoningen

De Kubuswoningen in Rotterdam zijn een van de meest iconische hoogtepunten van de stad. Het is een perfecte attractie om te bezoeken op jouw dagje uit of weekend in Rotterdam. De huizen zijn beroemd over de hele wereld vanwege hun opvallende ontwerp. Je bent er vast wel is onderdoor gereden, ze zijn zelfs van binnen te bewonderen. Voor meer informatie over de kubuswoningen moet je onze pagina even bekijken.

Oude haven Rotterdam

Door: Jan Bijl

De Oude Haven

Wanneer je Rotterdam bezoekt, is de Oude Haven een must-see locatie. Deze historische haven ligt namelijk in het centrum van de stad en is een van de meest populaire gebieden! Hier ontmoeten rotterdammers elkaar om lekker te eten, drinken en dansen. De meeste bars en terrassen liggen pal voor het iconische Witte Huis en naast de Kubuswoningen.

Stadhuis Rotterdam

Door: Ossip van Duivenbode

Stadhuis Rotterdam

Het stadhuis van Rotterdam is een van de weinige oude gebouwen in het centrum van de stad. Het werd gebouwd tussen 1914 en 1920 en overleefde op miraculeuze wijze de bombardementen in 1940. Het stadhuis van Rotterdam bevindt zich op de Coolsingel. Het is een prachtig gebouw dat zeker jouw aandacht verdient.

Euromast

Euromast RotterdamJe hebt de naam van deze toren vast wel eens voorbij horen komen. Vanaf de Euromast heb je een mooi uitzicht over de stad. Hierdoor is het een van de dingen die je in Rotterdam echt moet bezoeken. Deze 180 meter hoge toren is eigenlijk niet te missen en vanaf bijna elk put in Rotterdam wel te bewonderen! Op onze Euromast pagina vind je meer informatie over deze geweldige plek.


Hotel New York

Hotel New York Rotterdam

Door: Iris van den Broek

Hotel New York is een hotel en bovendien een restaurant  in Rotterdam, gevestigd in het voormalige kantoorgebouw van de Holland Amerika Lijn. Bij de opening in 1993 was het de eerste nieuwe onderneming die zich waagde op de Kop van Zuid, de uitbreiding van het centrum aan de zuidoever van de Maas.

Erasmusbrug

Erasmusbrug RotterdamOmdat Rotterdam door de Maas in 2 verschillende delen is opgedeeld. Zijn er wat indrukwekkende bruggen aangelegd door de jaren heen. De bekendste brug is de Erasmusbrug en voor veel mensen het ultieme symbool van Rotterdam. De brug is 139 meter hoog en heeft de bijnaam ‘de zwaan’ gekregen van de rotterdammers. Lees meer over de geschiedenis en evenementen van de Erasmusbrug op onze Erasmusbrug pagina.

Timmerhuis Rotterdam

Door: Ossip van Duivenbode

Het Timmerhuis

Het Timmerhuis (voorheen Stadstimmerhuis) is een gebouwencomplex in de stadsdriehoek in het centrum van Rotterdam. Als je iets zoekt om te doen in Rotterdam, is dit een geweldige plek om te bezoeken. Bovendien maakt de interessante combinatie van architectuur het een van de hoogtepunten van Rotterdam.

Maar… er is nog meer te zien in Rotterdam!

Naast deze bezienswaardigheden is er nog meer te doen in Rotterdam. Tal van activiteiten en bezienswaardigheden zorgen voor de populariteit van de stad. Een dag of weekend in Rotterdam is pas compleet met een Fietstour of stadswandeling met seeRotterdam. Onze spontane gidsen vertellen je in 2,5 uur alle verhalen van de stad en geven je graag tips over wat er te zien en te doen is in Rotterdam! Meteen je fietstour of wandeltour boeken? Dat kan! Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@seerotterdam.eu . We helpen je graag!

 

By our local

Lisa

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €10 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken