Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Willemsbrug in Rotterdam

Willemsbrug in Rotterdam

De Willemsbrug (1981) over de Nieuwe Maas verbindt het stadscentrum van Rotterdam met het Noordereiland. De huidige brug is de tweede Willemsbrug. De eerste werd ontworpen door C.B. van der Tak. Hij is in 1878 opengesteld en vernoemd naar koning Willem III. De tweede brug is ontworpen door Cor Veerling en is opgeleverd in 1981.

Belangrijke rol van de Willemsbrug tijdens WW2

De eerste Willemsbrug uit 1878 speelde een belangrijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mariniers uit de Oostplein kazerne verdedigde de brug tijdens de Duitse inval op 10 mei 1940. De tegenstand van de Nederlandse mariniers was sterk en wisten de opmars van de Duitse troep tegen te houden (totdat de Duitser het centrum van Rotterdam bombardeerden op 14 mei 1940).

Willemsbrug Rotterdam

Willemsbrug Rotterdam

De Tweede Willemsbrug

Voor de Tweede Wereldoorlog waren er eigenlijk al plannen om de oude brug te vervangen er was alleen geld beschikbaar. Pas in 1981 werd de nieuwe Willemsbrug verwezenlijkt. Uit zes ontwerpen werd het goedkoopste ontwerp van Con Veerling gekozen. Bijzonder is dat de op- en afritten van de Willemsbrug niet in het verlengde van de brug liggen maar een bocht van 90 graden maken.

Interesse in meer informatie over de hoogtepunten van Rotterdam? Bekijk onze Highlight Fietstour of Highlight Wandeltour!

 

By our local

Sophia

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken