Spring naar content

meest gestelde vragen

Ben je aan het twijfelen over een tour of heb je er al een geboekt, maar wil je nog wat extra informatie? Op deze pagina vind je alle nuttige antwoorden op jouw vragen over Rotterdam en seeRotterdam.

Hoe reis ik het makkelijkst naar jullie toe?

Waar kan ik parkeren?

Rotterdam is een grote stad met veel parkeergarages. In onze blog hebben we een overzicht gemaakt van alle parkeergarages rondom het centrum. Parkeren is het makkelijkst bij de Erasmusbrug of bij het APCOA parking Scheepsvaartkwartier. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar ons.

Hoe werkt het OV in Rotterdam?

In Rotterdam rijden we met bussen, metro’s en trams van de RET. Er zijn verschillende lijnen en via de 9292 app kan je makkelijk jouw reis uitstippelen. Je kan inchecken met een ov-chipkaart of een kaartje kopen. Je kan kiezen uit een twee-uurskaartje of een dagkaart, deze zijn te koop via de automaten op de stations en online via https://www.ret.nl daarmee kan je in alle voertuigen instappen. Let op: check wel overal in en uit.

Welke treinen gaan er naar Rotterdam?

Gelukkig kom je in Rotterdam met veel treinen, zowel met de Intercity’s als met de Sprinters. De meeste treinen rijden om het kwartier á half uur en van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Je kan jouw reis het best uitzoeken via de NS-website of de app.

Welk station ligt er het dichtstbij jullie?

Je kan het makkelijkst met de metro richting de Leuvehaven afreizen. Vanaf hier is het nog een paar minuutjes lopen richting ons. Je kan natuurlijk ook de bovengrondse pakken, de tram heeft ook een halte die Leuvehaven heet.

Wat doen jullie precies?

Wat is seeRotterdam?

SeeRotterdam is de plek waar jij moet zijn als je Rotterdam wilt ontdekken. We bieden verschillende tours aan waarmee jij alles te weten komt over Rotterdam. Ook verhuren wij fietsen als je liever zelf op pad gaat.

Waar kan je een fiets huren in Rotterdam?

Bij ons kan je makkelijk een fiets huren via de website, natuurlijk kan je ons altijd bellen als je dat makkelijker vindt. Het is wel de bedoeling dat je even reserveert dan kan jij de fiets net zolang gebruiken als je wilt. Je kan voor €10 al vier uur rondfietsen door Rotterdam en voor €18,50 24 uur gebruik maken van de fiets.

Wat is een seeRotterdam gids?

Een seeRotterdam-gids is enthousiast, praat graag en weet alles over Rotterdam. Al onze tours worden begeleid door onze gidsen we kunnen je verzekeren dat je na de tour een echte Rotterdamkenner bent door hun geweldige verhalen over de stad.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kan bij ons op locatie pinnen als je telefonisch of per mail hebt gereserveerd. Boek je online een tour dan kan je betalen met IDEAL of je creditcard. We accepteren ook contanten mits dit euro’s zijn.

Welke tours zijn er?

We hebben verschillende tours en tijdens elke tour ontdek je op een andere manier de prachtige stad Rotterdam. Onze Highlight Fietstour neemt je mee langs de bijzondere highlights van Rotterdam, het leuke hieraan is dat je ook langs highlights komt waar je zelf niet meteen aan had gedacht. Deze is ook in privéoptie te boeken. Tijdens de Haven Fietstour kom je langs alle havenplekken van Rotterdam, hier zit zelfs een boottocht bij. Ook deze is in privéoptie te boeken.

Voor studenten hebben we de studententour, hiermee kom je ook langs alle highlights in Rotterdam. Wandel je liever en ben je benieuwd naar de highlights in Rotterdam? Ga mee met ons op wandeltour en in twee uur tijd kom je langs veel gave highlights van de stad. Onze nieuwste tour is de Instant Camera Tour. Lopend met een Fujifilm Instax Camera gaan we op pad langs bezienswaardigheden in Rotterdam: zoals kleurrijke street-art, mooie gebouwen, boeiende vergezichten, maar selfies maken mag ook 

Hoeveel kost een tour?

De Highlight Fietstour kost €32,50 p. volwassene / 22,50 p. kind. . De privétours zijn te boeken vanaf €150-, (afhankelijk van het aantal personen.) De Highlight Wandeltour kost €18,50 p. persoon. En de Studentenfietstour kost €21,50 p. persoon.

Zit er een leeftijd aan de tours?

Wij maken onze tours zo, dat iedereen het begrijpt en mee kan doen. De fietsen zijn verstelbaar, dus voor iedereen passend. We hebben ook kinderfietsjes stoeltjes en helmpjes.

Hoe boek ik een tour?

Een tour is makkelijk te boeken op onze website of door even te bellen naar +31(0)10 3070926.

Zijn de tours dagelijks?

De instaptours zijn dagelijks te boeken voor ’s ochtends en ’s middags, met uitzondering van maandag, dinsdag en woensdag. In de schoolvakanties zijn we wel zeven dagen per week geopend. Privétours kunnen op elke gewenste dag en tijdstip geboekt worden. Voor de verdere informatie kan je terecht op de specifieke pagina van de tour.

Waar begint en eindigt de tour?

De tour begint en eindigt bij ons op het hoofdkwartier. Dat zit gevestigd aan de Baan 175 in Rotterdam. Mocht je ergens anders willen beginnen kan je het ons altijd laten weten. In overleg is er een hoop mogelijk!

Is er tijd om foto's te nemen tijdens de tour?

We stoppen bij iedere bezienswaardigheid even, zodat de gids je nog extra informatie kan geven en dat jij de perfecte foto kan maken. Je kan natuurlijk ook mee met onze instant camera tour, hier is fotos nemen de rode draad door je dag heen!

Is er een minimum en maximumaantal deelnemers?

Boekingen kunnen geplaatst worden vanaf 2 personen, wel gaat een tour pas door met vier deelnemers. Tenzij je een privétour boekt. Het maximumaantal deelnemers per gids is 15 personen, maar met meer personen boeken kan altijd, dan zetten we extra gidsen in.