Spring naar content

Wie zijn wij?

Aangenaam, wij zijn Marijn & Linda

Eind 2014 begon het idee te borrelen dat het geven fietstours best wel eens een leuke aanvulling kon zijn op het werk dat we op dat moment deden: Marijn, eigenaar van een webshop in fietsonderdelen en actief in de im-/export van fietsen en Linda, parttime werkzaam in de zorg en parttime horeca-tijger.

We; dat zijn dus Linda en Marijn, samen sinds 2011 en uiteindelijk in 2015 gestart met seeRotterdam. Wat begon als een hobby-project met 8 fietsen als tijdverdrijf op een vrije zaterdagmiddag is in 7 jaar tijd uitgegroeid tot een serieus bedrijf met ruim 70 fietsen, 12 gidsen en heel veel gezellige gasten.

Wat onze fietstours en wandelingen in Rotterdam zo uniek maken is dat we het zo laagdrempelig mogelijk proberen te houden. Onze rondleidingen zijn voor iedereen toegankelijk:  van jong tot oud. Plezier maken en gezelligheid vinden wij minstens zo belangrijk als de feitjes en anekdotes die we je vertellen. Verder zijn al onze gidsen allemaal erg gepassioneerd over Rotterdam en doen dit vaak naast hun full-time baan, puur omdat ze het geweldig vinden om te doen. Ze geven allemaal de rondleidingen op hun eigen manier wat iedere tour weer anders en authentiek maakt.

Inmiddels is Linda een ander eigen bedrijf begonnen: Restaurant CROOS en is Marijn fulltime bezig met seeRotterdam dat inmiddels ook is uitgebreid naar seeBreda en seetheHague.

Wil jij onderdeel worden van ons gezellige team en ook tours geven? Bekijk hier onze vacature of neem direct contact op!

Linda & Marijn, de oprichters van seeRotterdam fietstours
fiets

de locals van seeRotterdam

Tamara 34

R'dam is een stad met een uitgesproken karakter en elke dag in de maak

Tamara 34

R'dam is een stad met een uitgesproken karakter en elke dag in de maak

Hey Hoi!

Mijn naam is Tamara, één van de stadsgidsen van seeRotterdam! Sinds 2013 mag ik zeggen dat Rotterdam mijn thuishaven is – oké, er is een break-up met de stad geweest van 3 jaar. In die drie jaar heb ik in Valencia gewoond. Maar ’t gemis naar de bruisende wereldstad Rotterdam was te groot! Een stad die rijk is aan culturen en diversiteit, de Parel aan de Maas is weer mijn thuishaven.

Ik maakte kennis met Rotterdam in 2007. Ik kwam stage lopen bij een architectenbureau aan de Westblaak, en het jaar daarop bij een architectenbureau op het Noordereiland. In die periode leerde ik Rotterdam kennen als een stad die architectuur ademt. Het is een stad met een uitgesproken karakter en continue in de maak: Rotterdam is nooit af.

Voor mij is Rotterdam een inspirerende stad, het is een broedplaats voor creativiteit en leent zich perfect voor ondernemers om te blijven ontwikkelen, te groeien en te experimenteren.

Met veel enthousiasme wil ik jou Rotterdam door mijn ogen laten zien! Ontdek met mij deze energieke stad dat altijd in beweging is, wie weet wordt Rotterdam ook ’n thuishaven voor jou.

 

boek tour

Esther 59

Zonder anekdote, geen goed verhaal! Naast mijn werk als financieel adviseur, ga ik graag met een groep gasten op pad om van alles te vertellen over de stad die nooit af zal zijn!

Esther 59

Zonder anekdote, geen goed verhaal! Naast mijn werk als financieel adviseur, ga ik graag met een groep gasten op pad om van alles te vertellen over de stad die nooit af zal zijn!

Als kind heb ik een groot deel van de wederopbouw meegemaakt.
Ik weet hoe Rotterdam in die periode van de wederbouw is geweest! Bijvoorbeeld dat de trein boven de grond over de Binnenrotte reed, dat het kantoorgebouw “Shell” aan het Hofplein werd gebouwd, dat er in 1970 een een kabelbaan over het Weena, de Coolsingel, de Binnenweg en de Karel Doormanstraat was voor de viering van het zilveren bevrijdings- en wederopbouwfeest.

Daarnaast vind ik het superleuk om aan mijn gasten te kunnen vertellen dat ik naar hertjes ging kijken op de plek waar nu Holland Casino aan het Weena te vinden is. Want daar, op die plek, was toch echt een hertenkamp! En dat ik de tweede Van Brienenoordbrug naar zijn plek heb zien varen midden in de nacht. Wat een spektakel was dat!

Dat ik in de Energiehal in de jaren 80 ging rolschaatsen op funky music en dat later, op die plek, de Gabberhouse is ontstaan.

Hoezo Rotterdam saai??

boek tour

Gordon 43

Rotterdam, de Parel aan de Maas! Verwacht van mijn tours geen geschiedenisles. Of nou ja, ik vertel wel over ons verleden, maar vertel vooral ook over de actualiteiten en de toekomstplannen van de stad.

Gordon 43

Rotterdam, de Parel aan de Maas! Verwacht van mijn tours geen geschiedenisles. Of nou ja, ik vertel wel over ons verleden, maar vertel vooral ook over de actualiteiten en de toekomstplannen van de stad.

Ik heb veel interesse in de geschiedenis en passie voor m’n stad Rotterdam.  Mijn doel is om naast de highlights jou vooral ook plekken te laten zien die minder bekend zijn. Zo zal je bijvoorbeeld zien dat Rotterdam verrassend groen is!

Wat mag je niet missen als je in Rotterdam bent?
Je moet er oog voor hebben, maar wees je bewust van de contrasten in bouwstijlen. Die contrasten zorgen ervoor dat zowel de historische gebouwen als de moderne gebouwen elkaar versterken.
Wil je op de Kop van Zuid “de Rotterdam bekijken”, bekijk hem dan eens via de pakhuizen! Wanneer je dan toch op de Kop van Zuid bent, loop dan eens door naar Katendrecht om te eten bij één van de restaurants aan het Deliplein of drink een lokaal gebrouwen biertje in de Fenixloods.

Mijn favoriete restaurants? O’Pazzo voor echt authentiek Italiaans eten en restaurant Bazar in de bruisende Witte de Withstraat waar de keuken een fusion is van Mediterraan, Arabisch en Noord-Afrikaans.
Ben je dan toch in de Witte de Withstraat? Dan kun je hier tot diep in de nacht borrelen in één van de vele café’s. Voor de lunch is het leuk om een rondje over de Kruiskade te lopen en een bara of broodje te eten bij één van de vele Surinaamse eethuisjes.

Tip? Huur een fiets! Rotterdam kent veel verschillende wijken met ieder hun eigen karakter. Kralingen, Hillegersberg maar ook de oude dorpskern van Overschie zijn prachtig en staan gegarandeerd voor een mooie fietstocht! Ook Delft is prima per fiets te bereiken vanuit Rotterdam, door gewoon het fietspad langs de rivier de Schie te volgen.

boek tour

Debora

Rotterdam stad zonder hart? Dacht 't ff niet! Rotterdammers zijn trots op hun stad en ik laat je graag zien waarom!

Debora

Rotterdam stad zonder hart? Dacht 't ff niet! Rotterdammers zijn trots op hun stad en ik laat je graag zien waarom!

Hee! Ik ben Debora en ik leid je graag rond door Rotjeknor. Ik ben 24 jaar en studeer aan de Erasmus Universiteit. Die Erasmus, die zie je best vaak in onze stad, maar wie was dat eigenlijk? Ik vertel het je graag!

Na een paar maanden gegidst te hebben in Madrid, pakte ik de draad weer verder op in mijn eigen stad Rotterdam en laat ik jullie graag zien wat er nou zo leuk is aan Roffa.

Rotown is een unieke stad, natuurlijk door de geschiedenis en de architectuur, maar al helemaal door de Rotterdammers zelf en de vele bijnamen die we hebben. Had je ‘m al door? 🙂

Mij vind je na een drukke week bij Bokaal, Biergarten, Witte de With of jeu de boulen bij Mooie Boules. Lunchen doe ik bij SolFood, Dudok, de Oude Haven of ik haal een verse pizza bij Little Italy. Ik houd enorm van de Aziatische keuken, dus voor avondeten mogen Little V of Cate Dak niet ontbreken. Gelukkig heeft Rotterdam zó veel te bieden op het gebied van eten, dat ik hier nog lang niet uitgegeten ben!

boek tour

John

Historie van de stad, bombardement en wederopbouw, cultuur en cultuurontwikkeling van de stad door de jaren heen. Verhalenverteller en veel Rotterdamse humor.

John

Historie van de stad, bombardement en wederopbouw, cultuur en cultuurontwikkeling van de stad door de jaren heen. Verhalenverteller en veel Rotterdamse humor.

In de dagelijks leven werk ik als adviseur arbeid en houd ik me vooral bezig met verzuim op het werk. In mijn vrije tijd laat ik graag anderen kennismaken met Rotterdam.

Het echte Rotterdam laten zien is mijn passie. Van kinds af aan trok de stad, die ik vroeger in de verte kon zien liggen, mij al enorm aan. Vanaf onze boerderij kon ik De Willemswerf zien schitteren in de zon.

 

 

De diversiteit aan gebouwen, de roerige historie van de havenstaat en de grillige nachten in de uitgaanswereld. Daarom trok deze dorpeling naar de stad toen het kon. Eerst heb ik 15 jaar op Zuid gewoond en nu al weer enkele jaren in het groene Kralingen.

Nu laat ik het ook graag andere Rotterdam zien en horen. Want er zijn zoveel verhalen te vertellen. Verhalen die je niet kent als je alleen maar naar de straten en gebouwen kijkt. En het voordeel van een fietstour, je kunt meer contrasten laten zien. Oud, nieuw, lelijk, mooi, pijnlijke geschiedenis versus verbindende initiatieven.

boek tour

Umesh 25

Gewapend met mijn studies cultuurwetenschappen en geschiedenis, neem ik je als gids mee op ontdekkingstocht langs de prachtige parels die Rotterdam rijk is.

Umesh 25

Gewapend met mijn studies cultuurwetenschappen en geschiedenis, neem ik je als gids mee op ontdekkingstocht langs de prachtige parels die Rotterdam rijk is.

Vanuit mijn eigen ervaringen in de stad, introduceer ik door allerlei weetjes en verhalen de (voormalige) groezelige plekjes en de places to be in de stad; die de stad juist zo uniek maakt.

 

 

Zelf heb ik twee pareltjes die je niet kan overslaan wanneer je Rotterdam bezoekt. De eerste is de bruisende Oude Haven, die ik altijd omschrijf als de ansichtkaart van Rotterdam, want op één plek heb je eigenlijk alles wat je in Rotterdam wilt zien; unieke architectuur, levendige terrasjes en uiteraard een haven. Maar als je juist liever aan de woeligheid van de stad wilt ontsnappen dan is de binnentuin van het statige Rotterdamse stadhuis een oase van rust en groen tijdens je ontdekkingstocht.

boek tour

Marijn 41

Rotterdam is de wereld in het klein: alle culturen leven hier naast elkaar tussen oude gebouwen en nieuwe architectuur. Afgewisseld met geweldige uitzichten en de gezelligste restaurants!

Marijn 41

Rotterdam is de wereld in het klein: alle culturen leven hier naast elkaar tussen oude gebouwen en nieuwe architectuur. Afgewisseld met geweldige uitzichten en de gezelligste restaurants!
boek tour

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken