Spring naar content
bezienswaardigheden
Home » Blogs » Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven is een sfeervolle wijk van de stad Rotterdam, een stadsdeel met een indrukwekkende geschiedenis. Het de plek waar de Pelgrimsvaders naar Amerika vertrokken en is het de geboorteplaats van Piet Hein!

Een duik in de geschiedenis van Delfshaven

Oorspronkelijk behoorde Delfshaven tot Delft voordat het door Rotterdam werd geannexeerd eind 19e eeuw. In de tijd dat Delfshaven een havenstad was draaide het om de haringvisserij en het distilleren van jenever.

Tweede Wereldoorlog

Historisch Delfshaven is één van de weinige oude stadsdelen van Rotterdam dat gespaard is gebleven tijdens de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Hier is de geschiedenis van de vooroorlogse Rotterdam nog te proeven, Delfshaven heeft nog altijd zijn historische charmes weten te behouden! Met als herkenningspunt de oorspronkelijke korenmolen “De Distilleerketel” waar je een prachtig uitzicht hebt over het oude Delfshaven.

Historisch Delfshaven is nu

Een schilderachtige jachthaven, omringd door prachtige grachtenpanden uit die tijd waar nu vele restaurants, cafés, ateliers van kunstenaars en antiekwinkels in zijn gevestigd.

Dit deel van de stad heeft jarenlang in het slop gezeten maar is de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en volop in bloei! Delfshaven is een wijk die zeker een bezoek waard is: ontdek de Korenmolen de Distilleerketel, de historische panden en de gezellige cafés waaronder andere stadsbrouwerij De Pelgrim met een gezellig terras dat uitkijkt over het water!

Historisch Delfshaven

Ontdek Delfshaven met ons

Wil je meer weten over het historisch Delfshaven? Fiets dan met ons mee door Rotterdam West met onze Rotterdam West-tour! We bezoeken onder andere dit pittoreske deel van de stad! Een tour dat uniek is en alle aspecten van Rotterdam laat zien. Interesse in meer informatie over deze opkomende wijk in Rotterdam? Boek dan onze Rotterdam West- tour!

By our local

Tamara

logo seerotterdam

Wie zijn wij?

✓ Lokale stadsgidsen
✓ Rotterdammers met hart voor hun stad
✓ Gezellige gidsen 🙂

Wat doen wij?

✓ Fietstours
✓ Stadswandelingen
✓ Bierwandelingen
✓ Instant Camera tours
✓ Niet uitgepraat raken over Rotterdam

waarom seeRotterdam?

✓ Gezellige, lokale gidsen
✓ Unieke stadstours
✓ Privétours op maat

wat zeggen onze gasten over de stadstours?

 
fiets

Tours in Rotterdam

Rotterdam biedt een unieke mix van historische gebouwen en moderne architectuur en heeft een boeiende geschiedenis. Onze enthousiaste gidsen vertellen je er alles over tijdens onze leuke, ontspannen tours!

vanaf €34.50 p.p

Rotterdam West Discovery Fietstour

Ontdek Rotterdam West, afwisselende wijk in opkomst! Rotterdam staat nooit stil en dat geldt des te meer voor Rotterdam West! Onze West-tour neemt je mee langs alle nieuwe en oude hotspots en hidden gems.
meer infoBoek direct!
€32.50 p.p

Fietstour in Rotterdam: De Highlights

Leer alles over de Rotterdam tijdens een fietstour langs de bezienswaardigheden van de maasstad! Nieuwe architectuur, spectaculaire stadsgezichten, havens of oude gebouwen: Er is genoeg te zien!
meer infodirect boeken
vanaf €32.50 p.p

Privé highlight tour in Rotterdam

Wil je ook in alle vrijheid Rotterdam leren kennen? Onze privé tour brengt alleen jou en je eigen gezelschap op de fiets langs de mooiste door jou gekozen plekken van Rotterdam!
meer infodirect boeken
€37.50 p.p

Instant Camera Tour Rotterdam

Wat is er nou leuker dan je eigen souvenir maken terwijl je een gezellige wandeltour door Rotterdam doet? Dat is precies het idee achter onze instant camera tour!
meer infodirect boeken
vanaf €12.50 p.p

Fiets verhuur Rotterdam

Op zoek naar een fiets verhuur in Rotterdam? Bij ons kan je al een fiets huren vanaf een uur! Lekker de gehele dag door Rotterdam fietsen, regel het hier. De gemakkelijkste bike rental van Rotterdam!
meer infodirect boeken
vanaf €18.50

Wandelen langs de highlights van Rotterdam

Op een rustig tempo de stad verkennen? De stadswandeling door Rotterdam met een van onze lokale gidsen brengt je langs de mooiste plekken van de stad!
meer infodirect boeken
vanaf €21.00

Studententour in Rotterdam

Speciaal studententarief in Rotterdam voor een studiereis, werkweek of schoolreisje! Onze gidsen kunnen je alles vertellen of architectuur, geschiedenis, de haven, noem maar op!
meer infodirect boeken